Punct pe I

DESPRE MARAMUREȘ

Atracții turistice

rezerva form
tablet form

Ce puteți vizita în Sighetu Marmației și Maramureș?

Sighetu Marmației este unul dintre cele mai frumoase orașe din județul Maramureș. Este amplasat în apropierea Munților Maramureșului și beneficiază de un peisaj pitoresc, cu dealuri verzi și păduri întinse.

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sighetu Marmației este Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, un complex muzeal care găzduiește fosta închisoare politică din perioada comunistă. Situat la 50m de Aparthotelul Punct pe i, Memorialul este un obiectiv turistic deosebit, pe care vă recomandăm să îl vizitați atunci când ajungeți în Sighetu Marmației.

Tot în orașul Sighetu Marmației puteți vizita Casa Memorială Elie Wiesel (Laureat al Premiului Nobel pentru Pace), precum și “Cuiul”, un monument care amintește de faptul că Sighetul este locul în care “se agață harta în cui”.

La doar 20 de km de Sighetu Marmației se află și renumitul Cimitirul Vesel, o atracție unică în lume. Acest cimitir neobișnuit, plin de viață și culoare, este cunoscut pentru crucile sale colorate și gravurile poetice.

Un al punct turistic reprezentativ îl reprezintă Muzeul Satului Maramureșean, un muzeu în aer liber, cu case tradiționale si biserici din lemn, care reproduce viața satului de odinioară.

Mănăstirea Bârsana (situată la 24 km) reprezintă un important obiectiv turistic din Romania, care trebuie să se regăsească în itinerariul dumneavoastră din Maramureș. Este un complex monastic compus din mai multe construcții tradiționale din lemn, care impresionează prin arhitectura lor unică. Poziționarea în mijlocul naturii contribuie la atmosfera liniștită și spirituală a mănăstirii, oferindu-le vizitatorilor o experiență unică.

În apropiere de Sighetu Marmației (la 60 de km) se află și impresionanta Mocănița, un tren cu abur care oferă un tur pitoresc prin pădurile Maramureșului. Aceasta este o experiență unică, care îi transportă pe vizitatori înapoi în timp și le permite să admire peisajele montane și frumusețea naturală a zonei. Mai multe obiective turistice din Maramureș puteți descoperi aici.

Informații

Pentru informații, sugestii sau rezervări, nu ezitați să ne contactați prin intermediul formularului sau la numărul de telefon 0745 057 073.

Scroll to Top
×